news__ formulari1__ galerija1 __biznis1__ caska1__ oglasnaTabla1

Општина Чашка ја известува јавноста дека на ден 07.09.2017 година (четврток) во раните утрински часови од 05.30 часот до 07.30 часот на територијата на Општина Чашка со широкопојасен инсектицид одобрен од Бирото за лекови ќе се врши ДЕЗИНСЕКЦИЈА НА НАСЕЛЕНИ МЕСТА И ЈАВНИ ПОВРШИНИ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА ЧАШКА ЗА 2017 ГОДИНА– СО АВИОТРЕТМАН ЗА ЗАШТИТА ОД КОМАРЦИ.

Со Авиотретманот ќе ... бидат опфатени следните населени места: Населба Чашка, Мелница,Лисиче, Еловец (оризови насади), Раковец (Општинска депонија), Богомила, Теово, Мартолци и Извор.

Се известуваат пчеларите во времето на прскање и 3 до 4 часа потоа да ги затворат кошниците со пчели, заради можноста од влијание на средството со кое се врши прскањето врз безбедноста на пчелните семејства.
Во случај на променети временски услови (врнежи, ветер) прскањето ќе биде одложено за наредниот ден во истиот временски период.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner