news__ formulari1__ galerija1 __biznis1__ caska1__ oglasnaTabla1

Заинтересираните земјоделски производители и граѓани земаа активно учество на обуката која се реализираше од стручен тим на проектот КУЛТ, во просториите на ООУ „Тодор Јанев“ во Општина Чашка.

На обуката учесниците беа запознаени со улогата и значењето на медицинските и ароматични растенија во современиот свет, искуствата од соедните земји, современите технологиии на ... производство и преработка, како и иднината   преработка и пласман на производите.

Учесниците имаа можност да се стекнат со нови знаења и поттикнат да размислат за започнување и одгледување на маточина, мајчина душица, жалфија, оригано и лаванда.

Сите дополнителни информации заинтересираните лица може да ги добијат на официјалната веб страна на проектот односно на: http://projectcult.com/en/home/

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner