news__ formulari1__ galerija1 __biznis1__ caska1__ oglasnaTabla1

Интензивно се работеше на приспособување на просторот за детска градинка во центарот на Населба Чашка.

Детската градинка во Населба Чашка е преку Министерство за труд и социјална политики, Изведувач на работите е „Конструктор КОМ„ ДООЕЛ - Кочани, а подизведувач ... „Интерградба ЛА“ Велес.

Согласно предвидените активности за адаптација на објектот се уредија тоалетите, внатрешното осветлување,подот, надворешната фасада на објектот, се постави бекатон патека пред влезот  како и  заштитна ограда на објектот за безбедност на најмалите.

Адаптацијата целосно ги задоволува стандардите за преучилишно образование. Општина Чашка учествува со финансиска поддршка во изведувањето на градежните работи.

 
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner